Nieuwsbrief week 19

Nieuwsbrief week 19

Eindelijk is het zover!Na meer dan een jaar kunnen we jullie, lieve klanten, trouwe volgers, weer een klein beetje in de watten leggen. Naar aanleiding van de week van de korte keten zetten we opzaterdag 15 mei ons ‘hofke’ open van 10 u tot 18 u.Wij doen er alles aan om hier een FIJNE en CORONAVEILIGE dag...
Read more

Vegetarische lasagne met groene groenten

Ingrediënten lasagnevellen 1,5 kg groene groenten (tatsoi, paksoi, Chinese kool, spitskool, savooikool) Veel groenten om uit te kiezen of te combineren 2 teentjes look 250gr ricotta of room olijfolie gemalen kaas of parmezaan nootmuskaat, peper en zout Bereiding Verwarm de oven voor op 180 °C Stoof al je gewassen en fijn gesneden groene groenten beetgaar...
Read more

Gegratineerde paksoi met kruidenpuree

Ingrediënten 1 paksoi 100 gr geraspte kaas boter 1 potje zure room peterselie 1 ui peper en zout Bereiding Was de paksoi grondig en snij in reepjes van 1,5 cm Stoof de paksoi al wat in een pan met wat boter.Maak puree en kruid deze af met peper en zout en een bussel verse peterselie...
Read more

Wok met Chinese kool van façon Guy

Ingrediënten 1 Chinese kool soja scheuten 1 koolrabi 1 bussel tatsoi 1 bussel koriander kippenreepjes (of ander vlees naar keuze) 1 teentje look een wok arachideolie witte rijst of wok noedels verse gember 1 limoen 1 theelepel honing  Bereiding Was al je wokgroenten en snij ze in fijne reepjes Laat de kippenreepjes een uurtje marineren...
Read more

Slaatje met geroosterde ‘delicata’ pompoen

‘T is niet omdat het herfst is dat we geen lekkere slaatjes meer moeten eten…herfstsalades smaken ook en we hebben nog echt mooie lekkere slasoorten! Ingrediënten voor 4 personen 1 “delicata” pompoen 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden) een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden),  een pakje feta  4 à 5 grote bladeren...
Read more

Crème van patisson van Mary

Ingrediënten: 2 patisson 1 ajuin 1 teentje look peper en zout kruidenkaasje naar keuze pan mixer Bereiding: Snij de patisson in grote stukken, verwijder de pitten en haal de schil eraf.Schil de ui en het teentje look, doe wat olie in de pan en stoof de ui zachtjes tot hij glazig is.Voeg nu het vruchtvlees...
Read more

Italiaanse boerekool maaltijdsoep van Stef

Ingedienten 2 bussels boerekool 7 verse tomaten (of 1 blik gepelde tomaten) 1 blikje kidneybonen ajuin en een teentje look 1 bouillonblokje pasta naar keuze kruiden: oregano, tijm, laurier, peper en zout olie of klontje boter Bereiding Was de boerekool en snij de bladeren in reepjes, pel de ui en snij fijn, spoel de tomaten...
Read more

Nieuwsbrief week 18

Eindelijk is het zover: onze keuken ruikt weer heerlijk naar verse confituur. Dit jaar starten we het nieuwe seizoen met rabarber. Gelukkig maar want onze voorraad is bijna op.  Niet iedereen is fan van deze lichtzure fruitsoort maar in een crumble met appeltjes en rozijnen valt hij zeker in de smaak. Klik hier voor de...
Read more

Groentesap: rode biet, boerenkool, appel en wortel

Benodigdheden juicemaker of sapcentrifuge 2 rode bieten 2 wortelen 2 appels 1 bussel boerenkool Bereiding Was alle groenten en schil de rode bieten. De andere groenten en fruit mogen met schil in de sapcentrifuge. Snij de groenten wat kleiner en doe ze één voor één in de sapcentrifuge… meteen vers opdrinken! ‘T is een echte...
Read more

Chips van boerekool à la Caroline

Benodigdheden Bakplaat Bakpapier Boerenkool Olie Peper en zout Sesamzaadjes (optioneel) Bereiding Verwarm je oven voor op 180 gradenWas de boerekool en verwijder de dikke nerven zodat je enkel de gekrulde bladeren over houdtDroog de boerekool goed in een keukenhanddoek en leg ze in een diepe komBesprenkel met olie, peper, zout en sesamzaadjesMeng dit alles goed...
Read more