Luikse salade met veldsla
Ingrediënten 500 gr aardappelen 300 gr veldsla 2 sjalotten 4 plakken gerookt spek (0,5 cm dik) een scheutje azijn een klontje echte boter peper en zout Bereiding Schil je aardappelen en kook ze beetgaar. In een grote kookpot stoof je nu de sjalotten samen met de spekjes in echte boter. Laat ze lekker wat karamelliseren en blus...
Feestelijke aardpeersoep met garnaaltjes en okkernoten
Ingrediënten 1 kg aardperen geschild en in stukjes gesneden 1 ui fijngesnipperd 1 preiwit gewassen en gesneden 3l bouillon naar keuze 4 dl room boter en 1 blaadje laurier 50 gr okkernoten, gepeld en fijn gesneden Bereiding Stoof de ui en de prei aan in de boter. Voeg nadien de aardperen toe en overgiet met de...
Savooikool bladeren gevuld met gehakt
Ingrediënten 1 savooikool 700 gr gehakt Peper, zout, nootmuskaat Kookpot Ovenschaal Bereiding Kruid je gehakt lekker af naar eigen smaak met beter iets meer kruiden dan normaal want savooikool is licht van smaak. Breng licht gezouten water aan de kook in een grote kookpot Verwijder de savooibladeren, spoel ze goed af en blancheer ze in hun geheel...
Nieuwsbrief week 22
Krijgen we eindelijk warme, droge lente dagen voor een langere periode? Stilaan is dat hoognodig voor ons veld en voor onze moraal.Gelukkig wordt ons aanbod met de week groter en kan een mandje gevuld met verse jonge lentegroenten wel bekoren.Wie wil, kan nog intekenen voor een ‘kennismakingspakket’ en zo meegenieten van ons ruime en lekkere...
Nieuwsbrief week 21
De natuur neemt dit jaar echt haar tijd. Nog steeds zijn de nachten te koud en dus blijft de oogst van onze asperges maar poverkes, groeien de groenten op het veld traag en zijn de aardbeien wat later. Nog een 3-tal weken geduld. Gelukkig warmen de serres overdag goed op en zien we daar alles...
Nieuwsbrief week 20
We hebben ontzettend genoten zaterdag van onze ‘open hof’ook al stonden de hemelsluizen soms wagenwijd open. Bedankt ! Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.
Nieuwsbrief week 19
Eindelijk is het zover!Na meer dan een jaar kunnen we jullie, lieve klanten, trouwe volgers, weer een klein beetje in de watten leggen. Naar aanleiding van de week van de korte keten zetten we opzaterdag 15 mei ons ‘hofke’ open van 10 u tot 18 u.Wij doen er alles aan om hier een FIJNE en CORONAVEILIGE dag...
Vegetarische lasagne met groene groenten
Ingrediënten lasagnevellen 1,5 kg groene groenten (tatsoi, paksoi, Chinese kool, spitskool, savooikool) Veel groenten om uit te kiezen of te combineren 2 teentjes look 250gr ricotta of room olijfolie gemalen kaas of parmezaan nootmuskaat, peper en zout Bereiding Verwarm de oven voor op 180 °C Stoof al je gewassen en fijn gesneden groene groenten beetgaar...
Gegratineerde paksoi met kruidenpuree
Ingrediënten 1 paksoi 100 gr geraspte kaas boter 1 potje zure room peterselie 1 ui peper en zout Bereiding Was de paksoi grondig en snij in reepjes van 1,5 cm Stoof de paksoi al wat in een pan met wat boter.Maak puree en kruid deze af met peper en zout en een bussel verse peterselie...
Wok met Chinese kool van façon Guy
Ingrediënten 1 Chinese kool soja scheuten 1 koolrabi 1 bussel tatsoi 1 bussel koriander kippenreepjes (of ander vlees naar keuze) 1 teentje look een wok arachideolie witte rijst of wok noedels verse gember 1 limoen 1 theelepel honing Bereiding Was al je wokgroenten en snij ze in fijne reepjes Laat de kippenreepjes een uurtje marineren...