Nieuwsbrief week 17
Elke avond doe ik een wandeling op ons hofke en elke dag zie ik weer iets nieuws, iets anders: de bloemenpracht van de blauwe bessen, de heerlijke geur van compost en mulch in de serres, de fladderende vlinders, de zoemende bijen en vele andere insecten… Een wonderlijk paradijsje! Kom het ook ontdekken tijdens je bezoek...
Carbonara van snijbiet
Ingrediënten twee bussels snijbiet 200 gr spekjes of reepjes ham (of vegetarisch) teentje look 250 ml room pijnboompitten pasta’s naar keuze Bereiding Was de snijbiet goed en splits de bladeren van de stengelSnij de stengel in fijne reepjesSnij ook de bladeren in fijne reepjesLaat water koken voor je pastaGiet wat notenolie (of gewone) in je...
Nieuwsbrief week 16
Leven op het ritme van de natuur, daar draait het hier om bij ons project, maar dit jaar neemt ze wel haar tijd en staat ze 4 weken achter op haar schema van vorig jaar. Al dat lekkers waar we ondertussen reikhalzend naar uitkijken komt eraan. Ondertussen zullen we nog enkel tweewekelijks pakketten kunnen voorzien....
Rode bieten slaatje met sesamzaad en kiemgroenten van boer Davy
Ingrediënten sla mix (Hof Ter Dreef) 1 boerenkoolblad (Hof Ter Dreef) 1 rode biet (Hof Ter Dreef) Graine germée (Hof Ter Dreef) Sesamzaadjes Vinaigrette: 1 el citroen 1 el wijnazijn 4 el olie zout & peper Bereiding Vinaigrette maken door alles goed samen te mengen.Rol het boerenkoolblad op en snij in fijne reepjes.Schil de rode...
Nieuwsbrief week 15
Vorige week kregen we een stevige winterprik, wie had dat gedacht? De aprilse grillen zijn nog niet voorbij. De groenten hebben het overleefd en onze bloesems ook hopen we. Door de koude zijn de groenten wel weer even gestopt met groeien. Wekelijks mooie gevarieerde groentemanden vullen zal voorlopig nog niet lukken. Klik hier voor de...
Nieuwsbrief week 14
De warmte van de afgelopen week heeft onze boomgaard omgetoverd tot een bloesemparadijs. Ook bij de jonge bomen op het veld komen er al bloesems tevoorschijn, die van Robijn, onze pruimelaar, zijn mooi roos. En dit alles op enkele dagen tijd, het lijkt wel magie! Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.
Recept van de week : slamix met kiemgroenten, noten en hardgekookte hoeve eitjes
Ingrediënten (2 pers): 150 gr asian mix 50 gr rucola 50 gr mizuna 50 gr noten 60 gr kiemgroenten 2 hoeve eitjes vinaigrette naar keuze Bereiding: Spoel de verschillende slasoorten en droog ze goed.Kook de hoeve-eieren een 10- tal minuten en laat afkoelen.Maak een vinaigrette naar keuze. Guy maakt onze vinaigrette vaak lichtjes...
Recept van de week: Kort gewokte sprouting broccoli met sesamzaadjes
Ingrediënten (2 pers): 200 gr sprouting broccoli 1 el olijfolie 1el sesamzaadjes 1 teentje look Bereiding Spoel de sprouting broccoli onder koud stromend water. Dep droog met een keukenhanddoek. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de sprouting broccoli kort aan. Voeg het geperste teentje look en de sesamzaadjes toe en kruid af...
Nieuwsbrief week 13
Bijna Pasen, wat gaat de tijd snel! We hopen dat de paashaas wel op bezoek komt, maar niet knabbelt aan onze verse groenten.Tijdens de paasvakantie blijft onze hoevewinkel open. Kom gerust een kijkje nemen met familie, vrienden en kinderen. Het schouwspel van de ontwakende natuur is beslist de moeite waard. Klik hier voor de volledige...
Nieuwsbrief week 12
Bij ons team beginnen de vingers nu echt wel te jeuken om buiten op het veld te kunnen beginnen. De grond is echter nog te nat om er op te werken zonder te veel schade aan het bodemleven te veroorzaken. Hierdoor zal dit jaar alles wat later zijn in vergelijking met vorig jaar. Waar blijft...