Blog

Carbonara van snijbiet

Ingrediënten

  • twee bussels snijbiet
  • 200 gr spekjes of reepjes ham (of vegetarisch)
  • teentje look
  • 250 ml room
  • pijnboompitten 
  • pasta’s naar keuze

Bereiding

Was de snijbiet goed en splits de bladeren van de stengel
Snij de stengel in fijne reepjes
Snij ook de bladeren in fijne reepjes
Laat water koken voor je pasta
Giet wat notenolie (of gewone) in je pan en stoof de stengelreepjes zachtjes.
Voeg eerst het uitgeperste teentje look toe en dan de spekjes of de ham.
Laat dit geheel beetgaar stoven en dan pas voeg je de reepjes van de bladeren toe.
Wanneer het geheel goed gestoofd is, doe er dan de pijnboompitten bij en nadien de room.
Serveer in een grote schaal de pasta en drapeer je saus erover.
Extra Parmezaan kaas kan voor de liefhebbers

Smakelijk!

Leave your thought