Nieuwsbrief week 38
We waren wat laat met het inzaaien van onze boontjes maar het weer is ons gunstig gezind geweest en dus hier zijn ze dan, onze paarse prinsessenboontjes! Prachtig nietwaar! Als je ze kookt dan kleurt je water paars/blauw en worden de boontjes groen. Klik hier voor de volledige nieuwsbrief
Nieuwsbrief week 37
Op het veld is er de laatste weken heel wat te doen geweest. We kwamen soms ook wat handen tekort. Het veld vraagt immers elke dag om aandacht. Klik hier voor de volledige nieuwsbrief
Nieuwsbrief week 30
Met enige trots stellen we jullie het logo van Hof ter Dreef voor! We hebben ervoor gekozen om Sieme, een student grafische en digitale media,
Recept: rode bieten slaatje met sesamzaad en kiemgroenten van boer Davy
Ingrediënten Sla mix (Hof Ter Dreef) 1 boerenkoolblad (Hof Ter Dreef) 1 rode biet (Hof Ter Dreef) Graine germée (Hof Ter Dreef) Sesamzaadjes vinaigrette: 1 el citroen 1 el wijnazijn 4 el olie zout & peper Bereiding Vinaigrette maken door alles goed samen te mengen Rol het boerenkoolblad op en snij in fijne reepjes Schil de...
Permacultuur & Hof ter Dreef
Perma watte? Waarschijnlijk heb je nog nooit van Permacultuur gehoord. Het woord bestaat uit twee delen “perma” permanent of blijvend en “cultuur” landbouw. In plaats van elk jaar de grond om te ploegen en nieuwe plantjes te zaaien, gaat men in Permacultuur met meerjarige werken om zo de bodem zo min mogelijk te storen. Permacultuur...
Hof ter Dreef in de pers – Randkrant
Na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven hing Guy Mouchart zijn kostuum aan de kapstok en besloot om, samen met Davy Agten, van zijn hobby zijn beroep te maken: bio-boer. Sindsdien groeit zijn persoonlijke moestuin in het Hof Ter Dreef in Meise uit tot een kleinschalig bio-bedrijf dat de gezinnen in de buurt wekelijks van...