Ingrediënten
- 200 gr pepers
- 1 teentje look
- 50 ml water
- 10 gr zout
- 10 gr suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel azijn
Benodigdheden
- blender
- handschoenen
- uitgekookte glazen potjes en schone dekseltjes
- spatel
- schort
- theedoek
Bereiding
Kook de potjes voor drie minuten om ze te steriliseren en laat ze uitlekken op een theedoek.
Was de pepers en snij de topjes er af. Snij de peper in de lengte in twee stukken en verwijder de zaadlijst en de meeste zaden. Snij de pepers in stukken en stop ze met de rest van ingrediënten in een blender.
Blenden naar eigen smaak, grof of heel fijn.
Kook het mengsel voor minstens een half uur of langer als je de sambal verder wil laten indikken.
Doe de sambal heet in de potjes, werk proper: de randen mogen niet vies worden. Doe het dekseltje op het potje en laat het ondersteboven afkoelen.
Bewaren in de frigo, na het openen kan je de sambal tot twee weken bewaren.