Ingrediënten
- 1 savooikool
- 700 gr gehakt
- Peper, zout, nootmuskaat
- Kookpot
- Ovenschaal
Bereiding
Kruid je gehakt lekker af naar eigen smaak met beter iets meer kruiden dan normaal want savooikool is licht van smaak.
Breng licht gezouten water aan de kook in een grote kookpot
Verwijder de savooibladeren, spoel ze goed af en blancheer ze in hun geheel in het licht kokend water. Een minuut of 3 is genoeg om je savooiblad te kunnen omplooien zonder te breken.
Leg de geblancheerde bladeren op een keukenhanddoek en dep ze wat droog.
Maak nu een balletje gehakt en rol het gehakt helemaal in je savooiblad. Indien nodig kan je de bladeren toe houden met een tandenstoker.
Leg ze voorzichtig naast elkaar in een ovenschaal.
Nu nog een kleine 25 minuten in de oven op 180° C en smullen maar.
Wij maakten er een lekker puree bij waar we de rest van de savooi in verwerkten.