Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 1 el kippenkruiden
- bakboter
- 3 gekookte rode bieten
- 100 gr rucola
- kropsla of slamix
- enkele takjes peterselie
- 120 gr kruidenkaas, feta of mozzarella.
Dressing:
- 1 sjalot
- 6 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Spoel je rode bieten en kook ze af in de schil. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de bieten en kan je testen door met een mesje in de helft te prikken en als de biet vanzelf van je mespunt schuift zijn ze gaar.
Kruid de kippenfilets met peper, zout en de kippenkruiden en bak goudbruin in wat bakboter.
Doe de sla in een grote schaal. Meng er ook de peterselie onder.
Snij de lauwe bietjes in fijne schijfjes of kleine blokjes. Verdeel ze over de sla samen met de blokjes kruidenkaas.
Leg je kippenfilets in reepjes bovenop de sla en overgiet met de dressing.
Lekker…