Blog

Slaatje met geroosterde ‘delicata’ pompoen

‘T is niet omdat het herfst is dat we geen lekkere slaatjes meer moeten eten…herfstsalades smaken ook en we hebben nog echt mooie lekkere slasoorten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 “delicata” pompoen
  • 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden)
  • een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden), 
  • een pakje feta 
  • 4 à 5 grote bladeren boerenkool (in fijne reepjes gesneden)
  • 1 verse sla
  • verse kruiden naar keuze (peterselie, munt,…)

Voor de dressing: 2 el sesampasta, 1 citroen, 1 teentje look, 1 el honing, peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°c.

Snijd de pompoen in schijven van ongeveer 1 à 2 centimeter dik en leg de schijven op een rooster en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper.
Bak ze 40 minuten in de oven. Draai de schijven na de eerste 20 minuten om.

Kook je rode biet af en snij in blokjes

Kuis en snijd de boerenkool en de radijsjes fijn 

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een smeuïg geheel.

Meng daarna de repen boerenkool met de rode biet, de radijzen en de versekruiden.

Vul elk bord met een mooie portie van het slaatje  en enkele schijven pompoen.

Kruimel er tot slot een beetje feta over en werk af met de dressing. 

Bon appétit! 

Leave your thought