Ingrediënten
- lasagnevellen
- 1,5 kg groene groenten (tatsoi, paksoi, Chinese kool, spitskool, savooikool) Veel groenten om uit te kiezen of te combineren
- 2 teentjes look
- 250gr ricotta of room
- olijfolie
- gemalen kaas of parmezaan
- nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C
Stoof al je gewassen en fijn gesneden groene groenten beetgaar in olijfolie met een teentje look, nootmuskaat, peper en zout en voeg op het einde je ricotta of room toe.
Voor je laagjes begint te bouwen, meng je nog parmezaan of gemalen kaas onder je groentemengsel en goed afkruiden.
Vet een ovenschaal in en leg eerst een laagje groene groenten-ricotta(room)mengsel, dan lasagnevellen en bouw zo laag per laag verder op. Je laatste laagje groene groenten bedek je met parmezaan of gemalen kaas.
Zet je groente lasagne nu een 30 min in de oven op 180°C tot je lasagne vellen gaar zijn.
Deze vegetarische lasagne kan je aanvullen met sneetjes ham indien je wenst.
Smakelijk!