Blog

Italiaanse boerekool maaltijdsoep van Stef

Ingedienten

  • 2 bussels boerekool
  • 7 verse tomaten (of 1 blik gepelde tomaten)
  • 1 blikje kidneybonen
  • ajuin en een teentje look
  • 1 bouillonblokje
  • pasta naar keuze
  • kruiden: oregano, tijm, laurier, peper en zout
  • olie of klontje boter

Bereiding

Was de boerekool en snij de bladeren in reepjes, pel de ui en snij fijn, spoel de tomaten en snij in blokjes. 
Stoof je ui in wat olie zachtjes aan. Voeg nu de tomaten, de boerekool, de kidneybonen en je kruiden toe.

Overgiet dit alles met lauw water en laat nu je bouillonblokje mee koken.  Pers je teentje look erbij en nu rustig laten koken een kleine 30 minuten.  Kijk hoelang je pasta moet garen en voeg hem op het einde toe, laat rustig gaarkoken in je soep.

Kruiden met peper en zout en je maaltijdsoep is klaar!

Leave your thought