Ingrediënten:
- 2 porties zalm
- 150 gr gerookt spek
- 400 gr vastkokende aardappelen
- 250 gr verse gedopte erwten
- ½ kropsla
Dressing:
- scheutje sherryazijn
- 4 el slaolie
- 1 el azijn
- 1 kl honing
- 1 kl scherpe mosterd
- peper en zout
Bereiding:
Dop de erwten en spoel ze onder koud water.
Was ook de kropsla en dep hem droog.
Kook de aardappelen beetgaar en laat ze afkoelen.
Breng water aan de kook en gaar hierin kort de erwten tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken in een vergiet onder stromend koud water.
Maak je dressing door alle ingrediënten te mengen met een garde.
Verhit een grillpan waarin je de zalm kort aanbakt en afkruidt met peper en zout.
In een andere pan korst je de spekjes aan in wat olijfolie.
Verdeel nu een portie kropsla over je borden en meng hier ook wat schijfjes aardappelen over. Werk af met je verse erwten en verdeel er wat dressing over. Leg nu de zalm en de spekjes over je slamengeling. Werk af met wat verse peterselie en nog een scheutje dressing.
Smakelijk.