Ingrediënten:
- 10 kerstomaatjes
- 1 bot snijbiet
- 2 teentjes look
- 50 gr pijnboompitten
- 1 bussel basilicum
- 450 gr scampi
- 1 el harissa
De pesto:
Hak de basilicumblaadjes fijn (met een keukenmes of in de blender). Kleur de pijnboompitten wat aan in een pan met wat olijfolie. Snijd de look heel fijn of duw door de lookpers. Mix alles ingrediënten nu fijn tot een gladde pesto.
Bereiding:
De kerstomaten laat je op een laag vuur zachtjes inkoken gedurende ongeveer een uurtje samen met een beetje look en wat olijfolie.
Ondertussen kan je de scampi pellen en het darmkanaal verwijderen.
Meng de harissa onder de scampi en laat marineren.
De snijbiet (of warmoes) maak je nu klaar zoals je spinazie zou bereiden: lichtjes stoven in wat olijfolie met peper en zout.
Laat water koken om je pasta’s in klaar te maken.
Verhit een pan met wat olijfolie en bak hier kort je scampi aan.
Alles is klaar, nu kan het dresseren beginnen: meng de pesto onder je warme pasta. Voeg nu de snijbiet toe en de scampi. Voeg op het einde de tomatenmengeling toe en dien op.
Heel erg lekker receptje! Bedankt Marc en Laetitia.