Blog

Aardappelsalade met veldsla en hoeve eitjes

Ingrediënten

4 aardappelen

4 eieren

2 sjalotjes

100 gr veldsla

2 eetlepels azijn

4 eetlepels olie

1 stengel lente ui

  • peper en zout

Bereiding

    Schil de aardappelen, was ze en kook gaar in gezouten water.

    Laat de eieren de laatste 10 minuten meekoken met de aardappelen zodat ze hardgekookt zijn.

    Giet de aardappelen af en laat schrikken onder koud water evenals je eitjes.

    Snij de aardappelen in dunne plakjes. Pel de eitjes en snij ook deze in schijfjes en laat beide afkoelen.

    Was de veldsla en verwijder eventueel de wortel aanzetten en dep droog.

    Pel de sjalot en snij ook in schijfjes en de lente ui in fijne ringen.

    Schik nu de aardappelen op een grote schaal, leg er de eitjes, sjalot ringen en lente ui bovenop.

    Klop de olie, azijn, peper en zout tot een smakelijke dressing en druppel dit over je schaal

    Garneer nu met de veldsla en druppel nog wat dressing.

Leave your thought