Ingrediënten
- 1 krop eikenbladsla (rode of groene)
- 1 meiraapje
- 1 bussel lente-ui
- 4 eieren
- 4 dikke boterhammen
- peper en zout
- dressing: 4 el mayonaise, 1el mosterd en 1tl paprikapoeder
Bereiding
Was en droog de eikenbladsla, snij de meiraap in fijne schijfjes en was ook de lente-ui en snij in fijne ringen.
Kook de eieren in ruim water zo’n 8 à 10 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel ze al.
Halveer de eieren en haal het eigeel eruit om te mengen met de mayonaise en de mosterd in een apart schaaltje. Voeg hier ook de lente-ui in ringen toe en kruid af met peper en zout. Op het einde voeg je het wit van de eitjes toe in fijne blokjes gesneden.
Leg op een groot bord nu een stuk of 4 dikke boterhammen. Begin met een lekker laagje eiersalade, dan eikenbladsla en wat meiraap en hier weer wat eiersalade bovenop en garneer met wat lente-ui.
Laat het smaken!!!