Blog

Eénpansgerecht: primeurpatatjes met peulen

Ingrediënten:

  • 400 gr peultjes
  • 400 gr primeurpatatjes 
  • 1 ui
  • 1 el dip van groene kruiden (nieuwsbrief week 21) 
  • snufje zout en peper en een takje tijm

Bereidingswijze:

Snijd de ui in stukjes. Snijd de puntjes van de peultjes en snijd de peultjes eventueel in twee. Giet een scheutje olie in een pan en bak de primeuraardappelen (al afgekookt) met een snufje zout, peper en tijm ongeveer 5-6 minuten totdat ze iets zachter zijn.

Voeg dan de peultjes toe en bak alles ongeveer 5 minuten. Voeg dan de ui en de groene dip toe en bak nog 2 minuten.

Zet het vuur uit en schep de aardappelroerbak op een bord. Eventueel kan je er nog een klein beetje Parmezaanse kaas overheen strooien.
De vleesliefhebbers kunnen spekreepjes of blokjes kip toevoegen.

Leave your thought