Blog

Lauwe Romeinse sla

Ingrediënten:

  • krop romeinse sla
  • 50 gr spekblokjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 teentje look

Dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing of 
  • 1 el balsamicoazijn

Bereiding:

Was de Romeinse sla in zijn geheel en snijd dan de krop in 4 gelijke parten.  Geen bladeren verwijderen!
Snijd de look in fijne plakjes
Neem een grote bakpan en bak de spekblokjes en de lookschijfjes en voeg nadien de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken op een zacht vuurtje.
Maak ondertussen je dressing klaar in een apart kommetje.
Haal de spekjes en de tomatenmengeling uit de pan en bak nu de beide kanten  romeinse sla één voor één op een hoog vuur tot de blaadjes wat gekarameliseerd zijn. 
Leg nu de parten sla op een groot bord, giet de dressing er over en werk af met je getomateerde spekjes en wat zwarte peper. 

Leave your thought