Blog

Patissonsoep met hazelnoot

Ingrediënten

  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • 4 kleine patissons
  • 4 zoete uien
  • 40 g boter
  • 1 L water
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 50 g hazelnoot (geraspt)

Bereiding

Pluk de blaadjes van de kruidensteeltjes. Hou de steeltjes apart. Versnipper de blaadjes van de kruiden.
Was de patissons en snij het hoedje eruit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
Versnipper de ajuin en stoof deze 5 minuten in een pot op een zacht vuurtje.
Voeg het vruchtvlees van de patissons toe aan de pot met ajuinen. Voeg ook de kruidenstengels toe en stoof deze even mee.
Voeg 1 liter water toe aan de pot en kruid met peper, zout en cayennepeper. Laat ongeveer 15 minuten koken en neem nadien van het vuur.
Voeg de fijnversnipperde peterselie en basilicum toe aan de pot.
Mix de soep fijn.
Voeg de geraspte hazelnoot en wat verse kruiden toe ter afwerking

Leave your thought